Роснєфть хоче засекретити частину річної звітності

Роснєфть хоче засекретити частину річної звітності

Укрінформ
Компанія "Роснєфти" вважає, що треба виключити інформацію, яка становить комерційну таємницю, зі списку обов'язкової до публікації у річному звіті, і просить встановити єдині вимоги для державних і приватних компаній.

Така пропозиція міститься у листі віце-президента "Роснєфти" Лариси Каланди до заступника Мінекономіки Миколи Подгузова, повідомляють "Ведомости".

"Обсяг і ступінь деталізації інформації, яка розкривається держкомпанією, істотно перевищує обсяг розкриття у звітах приватних російських і найбільших зарубіжних компаній", - йдеться у листі.

На думку Каланди, такі вимоги ставлять держкомпанії у нерівні з іншими учасниками ринку умови. Пропонується віднести до конфіденційних даних, які не підлягають розкриттю у річній звітності, таку інформацію: цільові значення довгострокової програми розвитку; програму відчуження непрофільних активів; суми, спрямовані на реалізацію інвестиційних проектів; дані про вкладення компанії, передбачуваний рівень доходу по яких становить понад 10% за рік. Усю цю інформацію "Роснєфть" готова надавати за запитом своєму акціонерові - Російській Федерації.

Представник Мінекономіки підтвердив виданню отримання листа, додавши, що позиція відомства з цього питання "наразі опрацьовується".

Як повідомлялося, в середині лютого стало відомо, що президент "Роснєфти" Ігор Сєчін і керівник "Газпрому" Олексій Міллер запропонували внести зміни до закону про держзакупівлі, що зобов'язує компанії публікувати інформацію про умови планованих договорів. Розкриття даних про плановані угоди, вважають вони, знижує ефективність роботи компаній і підвищує витрати. Крім того, заявляють курівники держкомпаній, контрольні органи США і ЄС можуть використовувати цю інформацію для перевірки дотримання санкцій, посилити їх та оштрафувати контрагентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-