Редактор «панамських паперів» захищає своє право на публікацію

Редактор «панамських паперів» захищає своє право на публікацію

Укрінформ
Співголовний редактор німецького видання Suddeutsche Zeitung, яке оприлюднило «панамські папери», не певен щодо походження документів, але вважає, що їх публікація була «в інтересах суспільства».

Про це сам Вольфганг Крах розповів Reuters.

«Ми не знаємо, чи наше джерело отримало доступ до документів законно. Головне питання - чи достовірна ця інформація, і друге – чи варта вона того, аби бути опублікованою», - сказав Крах.

Він наголосив, що Suddeutsche провела перехресну перевірку тисяч документів із інших джерел, чим відкинула будь-які сумніви у їх оригінальності.

Журналіст додав, що анонімне джерело, яке назвалося «John Doe», звернулося до видання ще рік тому із пропозицією надати закодовані внутрішні документи панамської юридичної компанії Mossack Fonseca.

«Нам невідомо, як джерело роздобуло ці документи. Mossack Fonseca стверджує, що їх система була зламана, я не певен щодо цього і не можу підтвердити», - зазначив Крах.

Він також нагадав про випадок Едварда Сноудена, колишнього підрядника розвідувального агентства США, який оприлюднив секретну урядову інформацію.

«Як на мене, оприлюднення цих даних було однозначно вірним, правильним та навіть необхідним», - зазначив редактор про справу Сноудена.

Нагадаємо: Suddeutsche Zeitung отримала доступ до 11.5 млн документів із бази даних панамської юркоманії. Інформація покриває часовий проміжок у 40 останніх років та викриває використання зареєстрованих в офшорах компаній для ухилення від сплати податків, відмивання грошей та торгівлі зброєю і наркотиками.

Під підозру у корупції потрапила також велика кількість політичних та суспільних діячів і навіть відомих спорстменів із різних країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-