Безслідно зникла рідкісна монета, передана прем'єр-міністру Австралії

Безслідно зникла рідкісна монета, передана прем'єр-міністру Австралії

Укрінформ
Поліція розслідує зникнення історичного артефакта - монети, що належала одному із найвідоміших художників Австралії Тому Робертсу, а нещодавно була передана прем’єр-міністру.

Про це повідомляє АВС.

«Я хотіла, щоб ця монета стала символом для формування розумної і творчої нації, сприяла впровадженню прем’єр-міністром принципів філантропії», – наголосила Ліза Робертс, правнучка австралійського художника-імпресіоніста, яка передала монету Брюсу Парнкуту – колишньому президенту опікунської ради Національної галереї Вікторії – для подальшої передачі Маркові Тернбуллу.

Монета, випущена в 1873 році з літерою «Т» та особистою запискою художника, які передавалися через сім'ю Робертсів впродовж кількох поколінь, була передана для прем'єр-міністра Австралії з метою включення в його публічну колекцію. Артефакт, як стверджується, було передано через помічника глави уряду, під час офіційного відкриття ретроспективної виставки у Національній галереї Австралії 2 грудня. Тернбулл був почесним гостем заходу за участю близько 700 гостей.

Той нібито передав монету Майклу Напталі, який є радником з питань мистецтва, комунікацій та інтелектуальної власності. Куди і коли зник подарунок, невідомо.

Інформація про можливу втрату подарунка з’явилася у лютому цього року, коли родина художника звернулася до представників Національної галереї із запитом про передачу монети, оскільки не отримала жодної реакції від офісу прем’єра.

Національна галерея Австралії провела внутрішнє розслідування, однак встановити, де і коли була втрачена монета, не вдалося.

На даному етапі, справою зайнялася федеральна поліція Австралії.

Канцелярія прем'єр-міністра підтвердила, що знає про ситуацію, яка склалася.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-