Опозиція Мальти вимагає відставки прем’єра через «панамські папери»

Опозиція Мальти вимагає відставки прем’єра через «панамські папери»

Укрінформ
Кілька тисяч людей зібралися на центральній площі столиці Мальти із вимогою відставки прем’єр-міністра країни через викриття у «панамських паперах» двох його однопартійців.

Як повідомляє Reuters, організований опозицією біля офісу лідера країни мітинг не викликав жодної реакції із боку офіційної влади.

«Ганьба Вам! Ви осоромили Мальту та втратили моральне право на владу. Як може прем’єр-міністр захищати фінансовий сектор Мальти у ЄС, коли його колеги міністри мають секретні компанії у Панамі?» - наголосив лідер опозиції Симон Бусутіл.

Reuters нагадує, що минулого тижня парламентська опозиція зареєструвала законопроект про висловлення недовіри уряду Мальти. «Опозиційна Націоналістична партія вимагає відставки міністра охорони здоров’я та енергетики Конрада Міцці та керівника офісу прем’єр-міністра Кейта Шембрі», - пояснює агентство.

«Панамські папери» виявили наявність у Міцці компанії в Панамі та трастового фонду у Новій Зеландій, а у Шембрі - компанії та фонду на Панамі. Обидва чиновники відкидають обвинувачення у незаконній діяльності. «Опозиція неодноразово нападала на Міцці, який завідував найбільшими державними контрактами, включно із частковою приватизацією сфери медичних послуг, частковою приватизацією компанії-постачальника енергії Enemalta та нафтової угоди із Азербайджаном», - пише Reuters.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-