Протести в Парижі переросли в погроми - арештовані восьмеро учасників

Протести в Парижі переросли в погроми - арештовані восьмеро учасників

Укрінформ
Паризька поліція в неділю заарештувала вісьмох учасників масових демонстрацій в столиці, спрямованих проти реформування трудового законодавства.

Про це повідомляє Associated Press.

«Паризька поліція повідомила про вісім арештів після того, як протестувальники проти трудових реформ уряду влаштували погроми у столиці, нападали на поліцейські відділки, громили автомобілі та псували банківські офіси», - йдеться в повідомленні.

Вранці в неділю протестувальники також намагалися пробитися в резиденцію французького прем’єра Мануеля Вальса, який перебуває з візитом в Алжирі.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу ввечері по всій Франції відбулися масові демонстрації проти ліберальних поправок у Трудовому кодексі, запропонованих президентом Франсуа Олландом.

Місяць тому, 9 березня, профспілки провели перший загальнонаціональний страйк проти законопроекту, який має спростити процедуру звільнення працівників і розширити для підприємців можливості у регулюванні робочого часу. Влада вважає реформу необхідною для зниження 10-відсоткового рівня безробіття. Профспілки переконані, що президент Олланд йде на поступки бізнесу за рахунок прав працівників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-