Баку звинуватив Єреван у порушенні перемир'я

Баку звинуватив Єреван у порушенні перемир'я

Укрінформ
Міністерство оборони Азербайджану заявило, що збройні сили Вірменії за минулу добу 125 разів порушили режим припинення вогню, обстрілявши азербайджанські позиції.

Про це інформує ВВС Україна.

"За даними міністерства оборони (Азербайджану - ред.), вірменські збройні формування загалом протягом дня, використовуючи кулемети крупного калібру на різних напрямках, порушили режим припинення вогню 125 разів", - йдеться в повідомленні.

Водночас, як передає Інтерфакс із посиланням на Міноборони Вірменії, на північно-східній ділянці державного кордону напруженість в порівнянні з попередніми днями спала.

Згідно з повідомленням, зафіксовано кілька пострілів. "На ділянці кордону Вірменії з Нахічевань стрільби зовсім не зафіксовано", - зазначили у відомстві, і додали, що "передові підрозділи ЗС Вірменії впевнено контролюють прикордонну ситуацію, виявляють стриманість, вдаються до заходів у відповідь за крайньої необхідності".

Представник Міноборони невизнаної Нагірно-Карабахської республіки, в свою чергу, повідомив, що в ніч на неділю азербайджанська сторона обстріляла позиції Армії оборони НКР з 82-міліметрового міномета і 122-міліметрової гаубиці Д-30.

Нагадаємо, сторони досягли домовленості про припинення вогню 5 квітня, проте незабаром після цього сторони почали звинувачувати один одного в порушенні перемир'я.

Конфлікт в Нагірному Карабаху загострився в ніч на 2 квітня і переріс у збройні сутички, які сторони конфлікту називають наймасштабнішими за останні 22 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-