Єгипет віддав Саудівській Аравії спірні острови

Єгипет віддав Саудівській Аравії спірні острови

Укрінформ
Острови Тіран і Санафір, які знаходяться недалеко від Шарм-ель-Шейха, перейшли від Єгипту до Саудівської Аравії в рамках угоди про делімітацію морського кордону.

Про це країни домовилися під час візиту саудівського короля Сальмана до Єгипту, повідомляє арабський телеканал Al-Arabiya.

«Підписали домовленість з Каїром щодо розмежування морських кордонів з Саудівською Аравією та офіційного розміщення двох островів в Тиранських протоках – під назвою Тіран і Санафір - на території Саудівської Аравії», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що переговори про делімітацію морського кордону між державами йшли протягом останніх шести років, а суперечка про острови тривала кілька десятиліть.

Разом з територіальною домовленістю саудівський король Сальман та президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі підписали угоду про надання Саудівською Аравією Єгипту інвестицій у розмірі 16 млрд дол, а також король оголосив про плани побудувати міст через Червоне море до Єгипту.

Повідомляється також, що під час візиту короля Сальмана до Єгипту, який розпочався в суботу 9 квітня, очікується досягнення ще ряду запланованих угод.

Фото: fsp.ge

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-