Росія й Фінляндія закрили кордон для мігрантів

Росія й Фінляндія закрили кордон для мігрантів

Укрінформ
Росія і Фінляндія ввели обмеження для громадян третіх країн на двох пунктах пропуску на кордоні.

Як повідомляє ТАСС із посиланням на МЗС РФ, нові правила починають діяти з неділі, 10 квітня.

"Згідно з домовленістю між двома країнами, уряд РФ погоджується ввести на підставі пункту 1 статті 3 угоди між урядом РФ і урядом Фінляндії про пункти пропуску через російсько-фінляндської державний кордон від 11 березня 1994 року тимчасове обмеження руху в пунктах пропуску "Саллі-Саллі" і "Лотта-Райя-Іоосеппі" через російсько-фінляндський державний кордон, дозволивши перетин кордону через зазначені пункти пропуску тільки громадянам Російської Федерації, Республіки Білорусь та Фінляндської Республіки, а також членам їх сімей, незалежно від громадянства, а також особам, які їх супроводжують", - йдеться в повідомленні.

Президент Росії Володимир Путін і президент Фінляндії Саулі Нійністьо домовилися про введення тимчасових обмежень на кордоні двох країн 22 березня. Ці домовленості були зафіксовані в Меморандумі про взаєморозуміння.

"При укладенні угоди сторони погодились, що таке тимчасове обмеження вводиться на 180 діб, має разовий характер і не може розглядатися як прецедент", - додали в МЗС РФ.

У минулому році у Фінляндію приїхали близько 32,5 тис. біженців, в основному вихідців з Іраку. Більшість прибули через шведсько-фінський кордон на півночі, однак багато обирали й інші маршрути: на поромах з Німеччини і через кордон з Росією на півночі Лапландії. Зараз російсько-фінський кордон став основним напрямом, який використовують біженці, щоб дістатися до Фінляндії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-