Теракти у Брюсселі: поліція взяла

Теракти у Брюсселі: поліція взяла "чоловіка у капелюсі"

Укрінформ
Бельгійським правоохоронцям все ж вдалося затримати "чоловіка у капелюсі", який був у будівлі брюссельського аеропорту Завентем 22 березня поруч з обома терористами-смертниками.

Про це повідомляє DW із посиланням на бельгійську прокуратуру.

"Мохаммед Абріні підтвердив, що він є "чоловіком у капелюсі", який перебував у будівлі брюссельського аеропорту Завентем 22 березня поруч з обома терористами-смертниками... Абріні також розповів, що потім викинув піджак, у якому він тоді був, і продав капелюха", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в прокуратурі, щодо двох затриманих 8 квітня осіб, імовірно причетних до терактів у Парижі та Брюсселі, розпочато слідчі заходи. Абріні обвинувачується у "вбивстві шляхом теракту", а також в "участі в діях терористичного угруповання".

Інший затриманий у п'ятницю - Осама Крайєм, за повідомленнями прокуратури, був помічений разом зі смертником на станції брюссельського метро, де того самого дня був здійснений ще один теракт. Проти Крайєма також розпочато розслідування за звинуваченням у "вбивстві шляхом теракту". Аналогічні розслідування відкриті щодо ще двох затриманих, руандійців Херве Б. М. і Білала Є. М.

У результаті спецоперацій бельгійської поліції, проведених у п'ятницю і суботу, було затримано шістьох осіб. Двоє з них після допитів відпущені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-