"Вишеградська група" виступає проти зміни системи розподілу біженців

Укрінформ
Країни “Вишеградської групи” виступають проти зміни системи розподілу біженців.

Про це під час прес-конференції у Варшаві після завершення міжурядових консультацій заявили глави урядів Польщі і Чехії Беата Шидло і Богуслав Соботка, повідомляє власний  кореспондент Укрінформу.

“Позиція “Вишеградської групи”  залишається незмінною: хочемо розв’язати цю проблему, хочемо бути ініціаторами позитивної політики у вирішенні міграційної кризи в Європі. Але ми чітко говоримо: ми не погодимося на те, щоб змінювати систему розподілу (біженців – ред.)”,- заявила Шидло.

На переконання глави польського уряду, пропозиція Єврокомісії щодо виходу з міграційної кризи є “дуже поганою”.

“Пропозиція Єврокомісії не лише не вирішить проблему, а й поглибить її. Тому ми говоримо чітко і виразно: гуманітарна допомога, вирішення проблеми за межами ЄС, співпраця у питанні прикордонної й інших служб, пошук рішень, які ефективно вирішуватимуть проблему там, де вона з’являється, а не пошук рішень, які перекидатимуть відповідальність на країни, які не винні у всьому тому, що зараз відбувається в Європі”,- наголосила Шидло.

У свою чергу Соботка зазначив, що “Вишеградська група” повинна активно працювати над тим, щоб ЄС продовжував зусилля щодо охорони зовнішніх кордонів ЄС, реалізації угоди з Туреччиною і підтримки Західних Балкан.

Він наголосив, що країни “четвірки” виступають проти постійної системи розподілу біженців на підставі квот між країнами, яку пропонує Євокомісія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-