США занепокоєні кількістю обстрілів на Донбасі

США занепокоєні кількістю обстрілів на Донбасі

Укрінформ
Американська делегація при ОБСЄ висловила занепокоєння у зв'язку із суттєвим зростанням порушень угоди про припинення вогню на Донбасі з боку російсько-сепаратистських сил та невиконанням російською стороною базових умов Мінської угоди.

З відповідною заявою виступив у четвер на засіданні Постійної ради ОБСЄ представник США при Організації посол Даніель Байєр, передає власний кореспондент Укрінформу.

"З моменту останнього засідання Постійної ради рівень насильства на сході України тільки зріс. Згідно з доповідями СММ ОБСЄ в Україні, в середньому, фіксується по 600-800 порушень на день, отже ситуацію на місцях навряд чи можна назвати припиненням вогню", - наголосив глава американської місії.

При цьому він послався на слова глави СММ, який зауважив, що йдеться не про короткочасні перестрілки, а стійкі бої тривалістю по кілька годин, включаючи важкі кулемети, гранатомети, міномети й важку артилерію.

"Об'єднані російсько-сепаратистські сили, не вагаючись, використовують заборонену важку зброю, яка повинна перебувати далеко від лінії зіткнення", - зауважив Байєр. Так, тільки минулими вихідними був здійснений залп з 20-ти пострілів системою "Град" по позиціях українських урядових військ.

"Вихід з цієї зростаючої кризи ясний. Демілітаризації гарячих точок є важливим першим кроком", - заявив представник США.

Крім того, він виступив за негайне припинення залякувань та обмеження діяльності спостерігачів ОБСЄ, а також нагадав про зобов'язання російської сторони відкрити додатковий пункт перепуску в зоні конфлікту.

Американський дипломат зауважив, що Мінська угода була розроблена не тільки, щоб покласти край конфлікту, але також щоб відновити контроль України над своєю суверенною територією.

"Ми приєднуємося до Європейського Союзу у формулюванні, що тривалість санкцій пов'язана з повною реалізацією Мінських угод", - наголосив представник США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-