Мирні переговори щодо Сирії знову відклали

Мирні переговори щодо Сирії знову відклали

Укрінформ
Продовження міжнародних переговорів щодо врегулювання сирійської кризи відкладено до 13 квітня. 

Про це повідомляє DW із посиланням на спецпредставника ООН з Сирії Стаффана де Містуру. 

"Спочатку він (де Містура. - Ред.) має намір здійснити візит до Дамаска і Тегерана, щоб з'ясувати "можливі рамки для політичного переходу" в охопленій війною країні. У зв'язку з цими поїздками переговори вирішено перенести з 11 на 13 квітня", - йдеться в повідомленні.

Це вже друге перенесення, раніше переговорний процес планувалося продовжити 9 квітня.

Разом з тим де Містура висловив побажання обговорити сирійське питання з представниками Туреччини, Саудівської Аравії, Йорданії і Лівану. 

Він звернув увагу на той факт, що урядова делегація з Дамаска може запізнитися на початок переговорів через те, що на 13 квітня в країні призначено парламентські вибори. 

Крім того, спецпредставник ООН висловив надію, що в ході наступного раунду обговорюватиметься питання про політичний перехід в Сирії.

У ході нового раунду переговорів мова має зайти про майбутнє нинішнього президента Сирії Башара Асада. Проте заступник міністра закордонних справ Росії Геннадій Гатілов спростував цю інформацію, заявивши, що подальшу долю глави держави повинен вирішити сирійський народ. Повстанці в Сирії вимагають негайної відставки Асада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-