Центробанк Кіпру через офшорний скандал

Центробанк Кіпру через офшорний скандал "закручує гайки" банкам

Укрінформ
Через декілька днів після оприлюднення "Панамських документів" центробанк Кіпру посилює вимоги до комерційних банків і посередників, що стосуються особи їх клієнтів.

Нові вимоги набули чинності в четвер, 7 квітня, повідомляє Reuters.

"Суворіші правила, що зобов'язують банки і посередників дізнаватися про особу своїх клієнтів, а також призупиняти операції за рахунками у разі недотримання, набули чинності в четвер, заявив центробанк Кіпру, де діють тисячі офшорних компаній, багато з яких - російські", - зазначається в повідомленні.

Хоча кіпрське законодавство дозволяє створювати компанії з чисто номінальною структурою, у рамках якої бенефіціар не значиться в звітності фірми, влада країни повідомила, що запроваджують так зване правило "знай свого клієнта" для банків і посередників.

"Сьогоднішня поправка - частина безперервних зусиль, спрямованих на подальше зміцнення нормативно-правової бази, метою яких завжди є недопущення недоробок або слабкостей, що ведуть до можливості відмивання грошей або фінансування терористів", - цитує Reuters заяву центробанку Кіпру.

Також повідомляється, що банк RCB, який базується на Кіпрі, заявив у понеділок, що ніколи не надавав незабезпечених позик, як це стверджується в статті британської Guardian про його роль у допомозі у збагаченні близьким друзям президента Росії Володимира Путіна.

Газета зробила посилання на витік документів, що з'явилися одночасно в сотні з гаком видань по всьому світу і які спонукали владу Заходу почати розслідування ухилення від податків, відмивання грошей і інших підозр.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів задокументував велику мережу тіньових грошових переказів, які використовуються іменитими власниками з багатьох країн.

Інформація була оприлюднена 3 квітня у рамках масштабного нового дослідження під назвою "Панамські документи".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-