Офшорний скандал: у штаб-квартирі УЄФА провели обшуки

Офшорний скандал: у штаб-квартирі УЄФА провели обшуки

Укрінформ
Поліція Швейцарії провела обшуки у штаб-квартирі Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) у Ньйоні у зв'язку з публікацією "панамських документів".

Про це повідомляє Російська служба ВВС.

"Згідно із заявою УЄФА, поліцію цікавили документи про контракти, укладені союзом з компаніями Cross Trading і Teleamazonas", - йдеться у публікації.

Ці дві компанії згадуються у "панамських документах", які опублікував Міжнародний консорціуму журналістів-розслідувачів.

Згідно з розслідуванням, новий президент ФІФА Джанні Інфантіно під час своєї роботи в УЄФА підписав документи на трансляцію матчів Ліги чемпіонів.

Їх викупили два бізнесмени Уго і Маріано Хінкіс. Потім вони продали ці права за ціною, що майже утричі перевищує початкову.

У цих угодах саме й фігурують компанії, якими цікавиться швейцарська поліція. УЄФА зобов'язалася повністю співпрацювати з поліцією.

Сам Інфантіно раніше заявляв, що не порушував закон, підписавши документи про передачу прав.

Інфантіно був обраний новим президентом ФІФА наприкінці лютого. Вибори проходили на фоні великого корупційного скандалу.

Швейцарська прокуратура завела кримінальну справу на колишнього главу ФІФА Зеппа Блаттера. Його підозрюють у розтраті коштів. Блаттер був усунений від футболу на шість років.

Інфантіно не був помічений у корупційних зв'язках.

У "панамських документах" також згадується один з членів комітету з етики ФІФА Хуан Педро Даміані, а також усунений від футболу на шість років глава УЄФА Мішель Платіні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-