Панамські папери: Асад ховався в офшорах від санкцій

Панамські папери: Асад ховався в офшорах від санкцій

Укрінформ
Режим сирійського президента Башара Асада послуговувався панамською юридичною фірмою Mossack Fonseca, щоб обходити накладені на нього міжнародні санкції.

Про це стало відомо після вивчення "Панамських документів", повідомляє Deutsche Welle.

"Президент Сирії Башар Асад та його поплічники, імовірно, вдавалися до послуг панамської юридичної фірми Mossack Fonseca, щоб через офшорні компанії обходити накладені на сирійський уряд міжнародні санкції", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, через три таких компанії з іноземною юрисдикцією режим здійснював контрабанду бензину.

Також повідомляється, що так званий "фінансист режиму", двоюрідний брат Асада Рамі Махлуф протягом десяти років користувався послугами Mossack Fonseca. Йому та його братам належить ряд компаній нерезидентів, повідомляє видання. Із 2008 року Махлуф перебуває під американськими санкціями.

Зазначається, що "Панамські документи" інформують про щонайменше 22 осіб та 24 компанії, які перебувають (або перебували) під американськими або європейськими санкціями, серед яких знаходяться торговці наркотиками з Латинської Америки та Східної Європи, особа, яку підозрюють у фінансуванні шиїтської радикальної організації "Хезболла", а також особи, начебто причетні до іранської та північнокорейської атомних програм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-