До Фіджі наближається новий тропічний циклон

До Фіджі наближається новий тропічний циклон

Укрінформ
До островів Фіджі, де впродовж кількох днів не припиняються зливи, які викликали масштабні повені, наближається новий тропічний циклон.

Про це повідомляє австралійська медіа-корпорація АВС.

"У зв’язку з надзвичайною ситуацією уряд країни закрив всі школи, припинена робота багатьох компаній та установ. Влада країни також попередила про наближення до архіпелагу тропічного циклону на ім’я Zena. За даними метеорологів, новий циклон насувається з північного заходу. Синоптики прогнозують, що він не буде настільки ж потужним, як «Вінстон», але, швидше за все, спричинить продовження зливових дощів щонайменше до кінця поточного тижня", - йдеться у повідомленні.

Наразі одна людина вже загинула, ще одна – вважається зниклою безвісти внаслідок стихійного лиха, повідомила влада Фіджі.

Нагадаємо: зливи на Фіджі йдуть вже четвертий день поспіль. Вони стали причиною повеней на багатьох островах архіпелагу, в тому числі на найбільшому острові Віті-Леву, на якому проживає приблизно дві третини населення країни. Особливо важка ситуація склалася в місті Наді, де розташований міжнародний аеропорт Фіджі.

Як повідомляв Укрінформ, глава МЗС Австралії особисто оцінила збитки, завдані Фіджі циклоном «Вінстон».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-