Порошенко запевнив Алієва в підтримці територіальної цілісності Азербайджану

Порошенко запевнив Алієва в підтримці територіальної цілісності Азербайджану

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко у телефонній розмові запевнив президента Азербайджану Ільхама Алієва, що позиція України щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності Азербайджану є незмінною.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави. 

"Президент запевнив у незмінності позиції України щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності Азербайджану в межах міжнародно визнаних кордонів", - йдеться в повідомленні.

Глави держав також висловили занепокоєння останньою ескалацією ситуації у Нагірно-Карабаському регіоні.

"Обидва лідери наголосили на важливості мирного врегулювання ситуації на основі принципів міжнародного права. Петро Порошенко та Ільхам Алієв скоординували дії щодо нагірно-карабаського конфлікту у рамках міжнародних організацій", - зазначають у прес-службі.

Глави держав також обговорили питання зміцнення двостороннього партнерства, в тому числі проведення Ради глав держав у Баку.

Нагадаємо, сьогодні на лінії зіткнення вірменських і азербайджанських військ у Нагірному Карабасі зупинено бойові операції, триває переговорний процес.

Збройні сутички у Нагірному Карабасі відновилися в ніч проти 2 квітня. Сторони конфлікту звинуватили одна одну в обстрілі населених пунктів і назвали бої наймасштабнішими за останні 22 роки.

Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією почався в 1988 році через те, що населена переважно вірменами Нагірно-Карабаська автономна область заявила про вихід із Азербайджанської РСР.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-