У Ле Пен теж попалися на панамському офшорі

У Ле Пен теж попалися на панамському офшорі

Укрінформ
Найближче оточення лідера французької націоналістичної партії "Національний фронт" Марін Ле Пен використовувало офшорні схеми для приховування фінансових активів.

Про це пише впливове французьке видання Le Monde, журналісти якого також входять до Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів (ICIJ), який оприлюднив "Панамські документи".

"Розслідування, проведене Le Monde в партнерстві з ICIJ, допомогло розкрити приховану систему фінансових активів, організовану в офшорних центрах Азії і Карибського басейну найближчим оточенням керівництва "Національного фронту" на чолі з Ле Пен, серед яких - бізнесмен Фредерік Шатійон і бухгалтер Ніколя Кроше", - йдеться у повідомленні.

Видання додає, що вони обидва зараз перебувають під слідством у зв'язку з розслідуванням діяльності мікропартії Марін Ле Пен "Cotelec" та фінансуванням її президентських і парламентських виборчих кампаній в 2012 році.

Складна система офшорів була створена між Гонконгом, Сінгапуром, Британськими Віргінськими островами та Панамою. "Її використовували для отримання грошей з Франції через підставні компанії і підроблені рахунки, щоб уникнути уваги французьких служб по боротьбі з відмиванням коштів", - зазначає видання.

У "Національному фронті" заявили, що нічого нового у зв’язку з оприлюдненням "Панамських документів" не дізналися. Крім того, наближений до Ле Пен бізнесмен Фредерік Шатійон увечері понеділка заявив, що його ім’я буде названо у майбутніх статтях Le Monde, і намагався спростувати незаконність своїх дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-