Послугами Mossack Fonseca користувалися санкційні компанії КНДР і Сирії - ЗМІ

Послугами Mossack Fonseca користувалися санкційні компанії КНДР і Сирії - ЗМІ

Укрінформ
Панамська юридична компанія Mossack Fonseca обслуговувала 33 окремі особи і компанії, на які були накладені санкції з боку казначейства США.

Про це повідомляє ВВС.

«Mossack Fonseca працювала з 33 окремими особами і компаніями, на які були накладені санкції з боку Казначейства США, в тому числі компанії, що базуються в Ірані, Зімбабве та Північній Кореї», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, одна з компаній була пов'язана з програмою створення ядерної зброї в Північній Кореї.

Деякі підприємства були зареєстровані ще до введення проти них міжнародних санкцій. Однак у багатьох випадках Mossack Fonseca продовжувала працювати з ними навіть після того, як вони опинялися у чорному списку, пише агентство.

Компанія DCB Finance була створена в 2006 році його власниками і директорами Кім Чхоль Семом і британським банкіром Найджелом Коуї, які знаходяться у столиці Північної Кореї Пхеньяні. Останній також був генеральним директором Daedong Credit Bank, на який накладено санкції.

Повідомляється, що Mossack Fonseca також працювала з шістьма підприємствами сирійського мільярдера Рамі Маклуфа, на якого були накладені санкції з боку США у 2008 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-