Грузія хоче організувати «мирні переговори» Вірменії та Азербайджану

Грузія хоче організувати «мирні переговори» Вірменії та Азербайджану

Укрінформ
Один із лідерів правлячої у Грузії коаліції Георгій Вольський заявив, що влада країни готова організувати зустріч представників Вірменії і Азербайджану для переговорів про врегулювання конфлікту в Нагірному Карабасі.

 Про це повідомляє Радіо Свобода.

"У Грузії керівник парламентської більшості і один із лідерів правлячої коаліції "Грузинська мрія" Георгій Вольський заявив, що влада країни готова організувати у Тбілісі термінову зустріч представників Вірменії і Азербайджану - для переговорів про мир", - сказано у повідомленні.

"Відбуваються дуже сумні події. Є жертви. Ситуація надзвичайна. Ми готові стати посередниками у будь-якій формі", - відзначив Вольський.

Як відзначає Радіо Свобода, з подібною пропозицією Грузія виступила вперше після 1991 року, коли президент Звіад Гамсахурдія ініціював проведення у Тбілісі мирних переговорів тодішніх керівників Вірменії та Азербайджану - Левона Тер Петросяна і Аяза Муталібова, але не отримав згоди Єревану і Баку.

У 1991-1994 роках у Нагірному Карабасі відбувся збройний конфлікт між вірменами і азербайджанцями, за підсумками якого самопроголошена і невизнана Нагорно-Карабахська Республіка досягла фактичної незалежності. Азербайджан вважає території, зайняті вірменами у ході війни, окупованими.

У ніч на 2 квітня в Нагірному Карабасі поновилися бойові зіткнення, які призвели до людських жертв.

фото: ipress.ge

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-