Прем'єр Канади підтвердив відновлення контактів з Росією

Прем'єр Канади підтвердив відновлення контактів з Росією

Укрінформ
Канада частково відновлює контакти з Росією, утім обіцяє продовжувати підтримку України.

Про це заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час саміту з ядерної безпеки у Вашингтоні, передає «Голос Америки».

«Канада надає велику підтримку України. Наша позиція чітка і непохитна: ми виступаємо проти нелегальної та незаконної територіальної експансії, яку здійснює Росія в Україні. І ми підтримуємо наших українських друзів. Так, ми заявили, що ми почнемо контактувати з Росією з низки питань, починаючи з Арктики та інших питань, але частина цих контактів – це при кожній можливості чітко заявляти, що ми рішучі у нашій підтримці України і будемо лишатися при цій позиції», - заявив прем’єр-міністр Канади.

Раніше глава МЗС Канади Стефан Діон висловлювався, що політика ізоляції Росії не матиме позитивних наслідків і заявив про необхідність відновити діалог з Росією.

Натомість депутат федерального парламенту Канади та тіньовий міністр оборони країни Джеймс Безан назвав заяви міністра закордонних справ Канади Стефана Діона щодо відновлення дипломатичних стосунків із Росією є «дуже тривожними».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-