Die Welt: до Європи повернулися більше тисячі прибічників ІДІЛ

Die Welt: до Європи повернулися більше тисячі прибічників ІДІЛ

Укрінформ
Додому, в країни Європи, повернулася третина бойовиків, які воювали на боці ІДІЛ, і тепер вони становлять загрозу для безпеки на континенті.

Про це повідомляє в суботу німецька газета Die Welt з посиланням на дослідження, проведене нідерландським Міжнародним центром протидії тероризму(ICCT).

«Із понад 4200 осіб, які поїхали з країн ЄС воювати в Сирію та Ірак на стороні джихадистів, майже третина повернулася назад. І загроза з боку цих осіб постійно зростає», - пише видання.

Більшість з тих, хто свого часу залучився до ІДІЛ, це громадяни Бельгії, Франції, Німеччини та Великої Британії. В основному це молоді люди у віці від 18 до 30 років. Варто зазначити, що серед них чимало жінок. Проте в "Ісламської держави" немало прихильниць жіночої статі. Зокрема, у Франції і Німеччині це кожна п'ята серед новобранців ІДІЛ.

Всього в період з вересня 2014 по вересень 2015 року ряди ІДІЛ поповнили понад 30 тисяч іноземців зі 104 держав.

За даними МВС Німеччини, на стороні екстремістів воювали 750 осіб, з яких у зоні бойових дій продовжують залишатися менше третини. Сотня людей загинула, включаючи 20 терористів-смертників. При цьому 250 бойовиків повернулися назад у ФРН.

Раніше президент Федерального відомства кримінальної поліції Хольгер Мюнх заявляв, що у полі зору відповідних органів у Німеччині знаходиться 470 осіб, які становлять загрозу, їхня кількість зростає з року в рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-