Штайнмайер закликав вирішити карабахський конфлікт переговорами

Штайнмайер закликав вирішити карабахський конфлікт переговорами

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайер закликав сторони нагірно-карабахського конфлікту терміново повернутися за стіл переговорів у Мінській групі.

Про це йдеться у заяві глави МЗС від 2 квітня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«У цьому конфлікті немає військового рішення. Сторони повинні продемонструвати політичну волю до переговорів в рамках Мінської групи», - заявив Штайнмайер.

Він пообіцяв свою повну підтримку Групи з врегулювання в якості голови ОБСЄ.

У Берліні серйозно занепокоєні військовою ескалацією на лінії зіткнення в конфлікті навколо Нагірного Карабаху і жертвами серед населення, в тому числі цивільного, і закликають поважати перемир'я.

Проблема Нагірного Карабаху стане однією з тем, запланованих на 6 квітня в Берліні переговорів канцлера ФРН Ангели Меркель з президентом Вірменії Сержем Саргсяном.

Як вже повідомлялося, у ніч проти суботи в Нагірному Карабасі поновилися бойові зіткнення, що призвели до людських жертв. Обидві сторони звинувачують один одного. Співголови Мінської групи (Росія, США і Франція) виступили із засудженням використання зброї та висловили «співчуття у зв'язку з безглуздими жертвами», закликавши сторони припинити вогонь і вжити всі необхідні заходи з метою стабілізації ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-