Туреччина примусово виселяє сирійських біженців - Amnesty

Туреччина примусово виселяє сирійських біженців - Amnesty

Укрінформ
Масові факти примусового повернення Туреччиною сирійських біженців в розорені війною райони Сирії були зафіксовані правозахисниками Amnesty International (АІ).

Про це повідомляє сайт організації.

"У намаганні закрити свої кордони, лідери ЄС ігнорують найпростіші факти: Туреччина не є безпечною країною для сирійських біженців і стає все менш безпечною з кожним днем", - заявив Джон Далхуйсен, директор програми АІ по Європі та Центральній Азії.

Правозахисники зафіксували випадки відправки назад до Сирії трьох малолітніх дітей без їхніх батьків, а також територію Туреччини примусили залишити жінку на восьмому місяці вагітності.

"Масштабні повернення сирійських біженців вказують на фатальні недоліки в угоді між ЄС і Туреччиною", - наголосив Далхуйсен.

Як відзначають дослідженнях АІ, проведені в південних прикордонних провінціях Туреччини, турецька влада проводила облави і виселяла групи, що у складі близько 100 сирійських чоловіків, жінок і дітей в Сирію майже щодня з середини січня.

Як відомо, перша група сирійських біженців у рамках угоди між Європейським Союзом і Туреччиною прибуде в Німеччину 4 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-