З украденого мільярда доларів Молдові наразі вдалося повернути 26 млн.

З украденого мільярда доларів Молдові наразі вдалося повернути 26 млн.

Укрінформ
У Молдові почався процес повернення викрадених з банківської системи фінансових коштів у розмірі понад мільярд доларів: у країну повернуто вже 26 мільйонів.

Такі дані оприлюднив прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп на засіданні нещодавно утвореного Комітету з моніторингу резонансних справ, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

Глава молдавського уряду висловив надію, що експерти американської компанії Kroll, яка була найнята для розслідування розкрадання, нададуть стратегію подальшого повернення в країну вкрадених банківських активів.

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна прокуратура Молдови проводить розслідування за фактом розкрадання з банківської системи більше мільярда доларів, що призвело до банкрутства трьох найбільших банків країни – Ощадбанку, Соціального банку і Unibank. За даним фактом порушено більше 30 кримінальних справ. Слідчі не виключають, що до крадіжки причетний колишній прем'єр-міністр Молдови Влад Філат, заарештований у жовтні минулого року за корупцію та отримання вигоди з впливу.

Згідно з представленим американською компанією Kroll звіту, до розкрадання банківського мільярда причетний і колишній голова Наглядової ради Ощадбанку, мер молдавського міста Оргіїв, бізнесмен Ілан Шор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-