Німеччина заспокоїла РФ: НАТО в Європі їй не загрожує

Німеччина заспокоїла РФ: НАТО в Європі їй не загрожує

Укрінформ
Збільшення присутності військ НАТО, і США зокрема, в Європі не слід розглядати як відмову від діалогу з Росією.

Про це у п'ятницю заявила офіційний представник МЗС ФРН Завсан Шеблі, коментуючи рішення командування США в Європі довести протягом 2017 року загальну присутність армії в Європі до трьох повністю укомплектованих армійських бригад, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Зовсім не в наших інтересах, щоб це було сприйнято як сигнал для припинення готовності до діалогу. Зовсім навпаки», - заявила Шеблі.

Вона нагадала, що ще в 2014 році НАТО прийняло рішення підвищити заходи безпеки в Східній Європі через побоювання загроз, що виникли у східноєвропейських партнерів після анексії Криму.

«У них є підстави для цього (таких побоювань). І ми розуміємо занепокоєння східних партнерів. Тому НАТО вживає таких заходів, і Німеччина в них бере участь», - сказала дипломат.

У той же час, запевнила вона, НАТО не зацікавлене в ескалації напруженості з Росією, а навпаки, чітко виступає за конструктивну і кооперативну співпрацю і підвищення заходів довіри, у тому числі дотримується своїх зобов'язань у рамках Засадничого акта НАТО-РФ. «Ні плани США, ні поточна робота нічого не змінюють у цій позиції», - запевнила представник німецького МЗС. Вона також наголосила, що глава відомства Франк-Вальтер Штайнмайєр висловився за відновлення діалогу між НАТО і РФ на рівні послів.

Прикладом у плані конструктивної співпраці між США і Росією вона назвала взаємодію і координацію сторонами їх дій у Сирії, без чого неможливо було просунутися в питанні сирійського врегулювання. Німеччина всіляко підтримує це, додала Шеблі.

Як повідомляв Укрінформ, США почнуть ротацію військ американської бронетанкової наступальної бригади на європейському театрі дій у лютому 2017 року, що доведе до кінця року загальну присутність військових до трьох повністю укомплектованих армійських бригад - бронетанкової, десантної і ударної. Плановане поповнення має складатися з 4200 військовослужбовців, 250 танків, а також гаубиць, бойової техніки і 1700 додаткових транспортних засобів.

Напередодні постпред РФ при НАТО Олександр Грушко заявив, що Росія вживає військових заходів у відповідь на нарощування присутності НАТО в Європі, насамперед у її східній частині, і відповідь Москви буде «асиметричною і ефективною».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-