Набула чинності угода між ЄС і Туреччиною щодо біженців

Набула чинності угода між ЄС і Туреччиною щодо біженців

Укрінформ
З 1 квітня набула чинності угода між Євросоюзом і Туреччиною про співробітництво із подолання кризи біженців. Практична імплементація розпочнеться у понеділок.

Про це заявила у п’ятницю речник Єврокомісії Міна Андрєєва, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Набула чинності угода між ЄС і Туреччиною від 18 березня. Зараз тривають приготування щодо її імплементації, щоб забезпечити повернення до Туреччини осіб, чиї прохання про притулок не задоволені, а також тих, хто не просив про притулок, а також прийняття сирійців з території Туреччини, починаючи з 4 квітня», - сказала представник Єврокомісії.

Вона повідомила, що цими вихідними до Греції прибудуть кілька десятків офіцерів агентства ЄС із управління кордонами Frontex, а також Європейського агентства із надання притулку EASO.

Як повідомляв Укрінформ, 17-18 березня Європейська рада на рівні глав держав та урядів країн-членів ЄС домовилася з Анкарою про співробітництво у подоланні міграційної кризи. Йдеться про обмін шукачами притулку за форматом «один на один», надання Туреччині 3 млрд євро фінансової допомоги, скасування для турецьких громадян візового режиму у червні та просування переговорів про вступ Туреччини в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-