Авіанальот військ Асада: жертв понад 30, з них 12 - діти

Авіанальот військ Асада: жертв понад 30, з них 12 - діти

Укрінформ
Внаслідок удару Військово-повітряних сил (ВПС) Сирії на схід від Дамаска щонайменше 33 особи загинуло, десятки дістали поранення. 

Про це повідомляє DW у п'ятницю, 1 квітня, з посиланням на агентство AFP. 

За даними Сирійської наглядової ради з прав людини, серед жертв авіанальоту - 12 дітей. "Як зазначають сирійські правозахисники, бомбардування населеного пункту Дейр аль-Ассафір стали грубим порушенням перемир'я в регіоні Східна Гута, який контролюють повстанці з угруповання "Джаїш Аль-Іслам" ("Армія ісламу"). Дані Сирійської наглядової ради з прав людини важко перевірити", - зазначається у повідомленні.

Як заявив офіційний представник Держдепартаменту США Джон Кірбі, США "з жахом" відреагували на "можливі удари режиму Асада" по школі та лікарні в Дейр аль-Ассафірі. За його словами, Вашингтон "дуже різко засуджує такі напади на цивільних осіб". Кірбі нагадав, що уряд президента Сирії Башара Асада зобов'язався припинити удари по мирному населенню країни.

Угода про припинення вогню в Сирії набрала чинності 27 лютого. Дія документу не поширюється на "Ісламську державу" (ІД) та інші угрупування, які ООН визнала терористичними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-