Ягланд поїде до Польщі - говорити про демократію

Ягланд поїде до Польщі - говорити про демократію

Укрінформ
Генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд 4-5 квітня відвідає Польщу, де, зокрема, обговорить з керівництвом держави стан демократії в Польщі.

Про це йдеться в заяві Ради Європи, інформує кореспондент Укрінформу.

"Серед питань, що обговорюватимуться, - відносини Польщі з Радою Європи, Європейська конвенція про захист прав людини й основоположних свобод, міграційна криза, а також оцінка Венеціанської комісії щодо Конституційного суду (Польщі – ред.) і закон про ЗМІ", - йдеться у повідомленні.

У ході візиту Ягланд проведе зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою, главою уряду Беатою Шидло, главою МЗС Вітольдом Ващиковським, міністром юстиції Збігневом Зьобро, міністром культури та національної спадщини Пьотрем Глінським, а також представниками неурядового сектора.

Єврокомісія 6 квітня проведе дебати щодо стану демократії в Польщі після того, як 11 березня Венеціанська комісія оцінила зміни до закону про Конституційний суд Польщі. За оцінкою комісії, у ситуації, що склалася навколо КС Польщі, винні обидві сторони, а нинішні зміни "послаблюють ефективність суду, ставлять під сумнів демократію, права людини і верховенство права" в Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-