Страйк у Франції загрожує транспортним колапсом

Страйк у Франції загрожує транспортним колапсом

Укрінформ
Працівники залізниць та транспортних мереж Паризького та інших регіонів, а також авіадиспетчери організували у четвер масштабний страйк, який загрожує передусім французькій столиці та її передмістям транспортним колапсом.

Страйкарі вирішили виступити проти зміни законодавства, що відкриває шлях до збільшення тривалості робочого дня та інших непопулярних заходів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Найбільші профспілкові об’єднання CGT, Sud і FO погрожують французькій владі «великою мобілізацією», якщо вона не перегляне плани щодо затвердження закону про працю. Адміністрації національних залізниць Франції (SNCF) та транспортного управління Паризького регіону RATP попередили про ускладнення руху електропотягів, автобусів, трамваїв та метро.

Зокрема, з 10 міжміських потягів на маршрути вийшли лише 4, скорочено також кількість швидкісних потягів TGV. Акцію протесту також підтримали транспортники французьких регіонів Середні Піренеї, Бургундія, Франш-Конте, Рона-Альпи і Лангедок-Руссільон. «Ускладнення з потягами очікуються і 1 квітня», - попередили у SNCF.

Головна дирекція цивільної авіації Франції (DGAC) також попередила про можливі затримки рейсів у зв’язку зі страйком авіадиспетчерів. Хоча акція протесту не така масова, як серед працівників наземного транспорту,  і торкнеться лише 20% внутрішніх рейсів, пасажири повинні готуватися до незручностей. Насамперед страйк вплине на роботу столичних аеропортів Орлі та Руассі – Шарль де Голль.

У зв’язку з масштабним скороченням руху громадського транспорту французи вимушені використовувати власний транспорт. За даними моніторингу автомобільного руху, у Паризькому регіоні на ранок четверга протяжність заторів на дорогах по усій Франції становила 650 км, у Паризькому регіоні – 400 км (для порівняння, у звичайний час – 250 км). Французька влада прогнозує загрозу транспортного колапсу у п’ятницю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-