Шахіди планували вбивство прем'єра Бельгії

Шахіди планували вбивство прем'єра Бельгії

Укрінформ
У смертників, що здійснили теракти в Брюсселі, були знайдені плани будівель і фотографії офісу й оселі прем'єр-міністра Бельгії Шарля Мішеля.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на джерело.

"Файли зберігаються на жорсткому диску комп'ютера, виявленого після нападів у сміттєвому баку. На тому самому комп'ютері було записано передсмертне послання одного з смертників, Ібрагіма Бакрауї", - повідомило джерело.

Раніше газета De Tijd з посиланням на власні джерела розповіла про файли з деталями планування і фотографіями канцелярії прем'єр-міністра на Рю де ля Луа, а також його офіційної резиденції на вулиці Ламбермон, що зберігалися в пам'яті знайденого в сміттєвому баку комп'ютера. Поки неясно, чи вся ця інформація знайдена в інтернеті, або ж джихадисти робили плани та фотографії самі.

Знайдений комп'ютер став важливим джерелом інформації для бельгійських слідчих у пошуках третього підозрюваного в організації вибухів в аеропорту, який, як передбачається, втік після того, як його вибуховий пристрій не спрацював.

Відомо, що перед терактом Ібрагім Бакрауї залишив у комп'ютері передсмертний запис наступного змісту: "Я не знаю, що далі робити. Вони шукають мене всюди. Я більше не відчуваю себе безпечним.. Якщо здамся, вони мене запроторять за ґрати".

Як повідомляє американська преса, копії жорсткого диска комп'ютера були передані у США експертам ФБР.

Як заявив представник бельгійського прем'єра, безпеку будівель було посилено минулого тижня незадовго до нападів, оскільки виникли побоювання з приводу їх уразливості.

Відповідальність за вибухи в Брюсселі взяло на себе екстремістське угруповання "Ісламська держава", визнане терористичною і заборонена в багатьох країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-