Ядерні технології слід убезпечити від терористів – Трюдо

Ядерні технології слід убезпечити від терористів – Трюдо

Укрінформ
Світовій спільноті слід вжити заходів для убезпечення ядерних технологій та матеріалів від потрапляння в руки терористів.

Про це заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо напередодні візиту до Вашингтона для участі в Саміті з питань ядерної безпеки, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми співпрацюватимемо із міжнародною спільнотою над запобіганням ядерного тероризму – цілком реальної соціальної, економічної та екологічної загрози. Ми мусимо вжити необхідних кроків для підвищення нашої колективної безпеки, аби канадці та інші народи світу відчували безпеку та свободу», - зазначив Трюдо.

В офісі прем’єра додали, що Канада підтримує потужний багатосторонній підхід до світової боротьби проти ядерного тероризму – «однієї із найсерйозніших загроз міжнародній безпеці». «Саміт з ядерної безпеки має на меті зібрати разом міжнародну спільноту з метою протидії загрозам ядерного тероризму по всьому світу. Саміт послужить трибуною, з якої світові лідери зможуть на найвищому рівні підтвердити свої зобов’язання щодо підвищення безпеки радіоактивних та ядерних матеріалів, а також боротьби із ядерним тероризмом», - пояснили у відомстві.

Нагадаємо, що у Вашингтоні 31 березня - 1 квітня проходитиме четвертий Саміт із ядерної безпеки, ідея якого полягає в тому, щоб країни-учасниці взяли на себе зобов'язання в плані ядерної безпеки. Йому передували подібні зустрічі у Гаазі (2014 р), Сеулі (2012) та Вашингтоні (2010). Нинішня зустріч у столиці США може стати останньою в цьому форматі, оскільки невідомо, чи підтримає його наступний американський президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-