Меркель не планує обговорювати з Ердоганом ролик про нього

Меркель не планує обговорювати з Ердоганом ролик про нього

Відео
Укрінформ
Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель не планує обговорювати з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом інцидент з сатиричним роликом на німецькому телеканалі NDR.

Про це заявила на брифінгу заступник офіційного представника федерального канцлера Кристиані Віртце, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

«Такі передачі, як та, до якої пред'явлені претензії, в Німеччині є частиною німецького медійного простору», - зазначила Віртце.

Сама Меркель, за словами її представника, на даний момент не планує обговорювати цей інцидент з президентом Ердоганом.

Позицію країни турецьким колегам було доручено довести по телефону статс-секретареві МЗС Маркусу Едереру. Він, як повідомила на тому ж брифінгу заступник прес-представника дипломатичного відомства Завсан Шеблі, твердо дав зрозуміти, що "верховенство закону, незалежність юстиції і захист засадничих свобод, включаючи свободу преси і слова, є вищими цінностями, які необхідно берегти спільними зусиллями", і Німеччина не піде на поступки, не дивлячись на важливість діалогу з Туреччиною з інших питань, зокрема, з проблеми біженців.

Раніше представники влади Німеччини висловлювали занепокоєння у випадках, коли в Туреччині порушували права журналістів. На початому 25 березня у Туреччині процесі у справі двох відомих журналістів, обвинувачених у шпигунстві і спробі державного перевороту, як спостерігач був присутній і посол Німеччини у Туреччині, що викликало різке незадоволення турецької влади.

Нагадаємо, що критична пісня про президента Ердогана «Erdowie, Erdowo, Erdogan», що вийшла в програмі «Extra 3» на телеканалі NDR 17 березня, викликала гнів Анкари. У ній йдеться про те, що володар імперії на Босфорі живе на широку ногу і гнобить незалежних журналістів, зневажає права жінок; з'являється у кліпі і Ангела Меркель, що тисне руку Ердогану як другу і партнерові. Після виходу передачі в ефір посла ФРН у Туреччині викликали у МЗС країни для надання пояснень.

Нинішні спроби Анкари притягнути німецьких партнерів до відповідальності призвели лише до того, що викликали критику на адресу самого турецького керівництва, а також до того, що сатиричний 2-хвилинний ролик попав у YouТube і отримав масу переглядів у самій Туреччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-