Брідлав закликав готуватися до оборонної місії в країнах Балтії

Брідлав закликав готуватися до оборонної місії в країнах Балтії

Укрінформ
Командувач силами НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав вважає, що країнам Балтії для захисту від Росії необхідно збільшити присутність військ Альянсу.

Про це повідомляє Радіо Польща.

"Загроза з боку Росії реальна, а держави Балтії можна захистити, лише збільшивши присутність військ НАТО на їх території. В першу чергу, військові повинні вислати в ці країни більше винищувачів і привести їх у стан постійної бойової готовності", - заявив командувач силами НАТО в Європі в інтерв'ю литовському виданню під час свого візиту до Вільнюса 29 березня.

Він переконаний, що вісім винищувачів НАТО в країнах Балтії - недостатньо для залякування Росії.

"Вісім винищувачів нічого не змінять. Я думаю, що альянс повинен підготуватися до повітряної оборонної місії. Охорона кордонів і повітряна оборона - це дві різні речі. Місія, яка проводиться зараз, підходить лише для мирного часу", - отметил генерал Бридлав.

У свою чергу, глава Міноборони Литви зазначив: "Ми не хочемо присутності багатонаціональних сил, що буде лише політичним жестом. Ми хочемо присутності сил залякування, які зможуть включитися з боротьбу в разі конвенційного нападу".

Нагадаємо: наразі повітряний простір над країнами Балтії контролюють 8 винищувачів з різних країн НАТО. У 2014 році винищувачів було 4, сили були подвоєні після анексії Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-