В Австралії зняли фільм для відлякування мігрантів із Афганістану

В Австралії зняли фільм для відлякування мігрантів із Афганістану

Укрінформ
Австралійське Міністерство імміграції та громадянства замовило фільм, який повинен зменшити бажання у потенційних мігрантів із Афганістану перебратися на Зелений континент.

Про це повідомляє The Guardian.

“Дорога” (The Journey) – професійно знятий фільм, що розповідає про трагічну долю шукачів притулку, які вирушили в ризиковану подорож через Індійський океан. Він повинен утвердити глядача на думці, що спроба перебратися до Австралії пов'язана з невиправданим ризиком”, - пише видання.

Зазначається, що 25 березня стрічка була показана по двох каналах місцевого афганського телебачення. Коментарі афганців, які подивилися фільм, говорять про те, що творцям стрічки вдалося досягти мети.

На виробництво фільму було витрачено 6 мільйонів австралійських доларів із державного бюджету.

Упродовж багатьох років, ще до конфлікту в Сирії, афганці становили більшість біженців, які намагалися дістатися до Австралії через океан. Практично всі, кому вдавалося дістатися живими, отримували в Австралії притулок.

Однак останнім часом із посиленням міграційного законодавства популярність цього напрямку з-поміж афганських мігрантів поступово зменшується. Переважна більшість афганців зараз прагне перебратися до Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-