Держдеп: Загроза тероризму в Пакистані залишається серйозною

Держдеп: Загроза тероризму в Пакистані залишається серйозною

Укрінформ
Офіційний Вашингтон назвав серйозною загрозу внутрішнього тероризму в Пакистані, де напередодні терористичний напад в центрі густонаселеного міста Лахор забрав життя щонайменше 72 осіб.

З відповідною заявою виступив у понеділок речник Державного департаменту США Джон Кірбі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Немає сумнів, що Пакистан продовжує перебувати під загрозою з боку терористів, які знаходяться всередині цієї країни", - зазначив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він підкреслив, що невинні пакистанці продовжують зазнавати страждань від рук терористів, як це відбулося минулими вихідними.

"Ми знаємо, що ця загроза, яка нависла над пакистанцями, є дуже серйозною", - зауважив Кірбі.

Водночас, як підкреслив американський представник, ця загроза актуальна не тільки для Пакистану, але для всього регіону й світу в цілому.

"Ми стоїмо разом  з народом Пакистану, й ми також продовжимо виконувати наші зобов'язання щодо допомоги Пакистану", - зауважив офіційний представник Держдепартаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю в центрі пакистанського міста Лахор стався вибух в районі автостоянки поруч з парком Гульшан-і-Ікбал. Кількість загиблих від теракту вже зросла до 72, понад 300 осіб отримали поранення, багато з них перебувають у критичному стані. Пакистанська поліція заарештувала 15 осіб, в тому числі трьох братів підозрюваного терориста-смертника.

Відповідальність за напад взяв на себе рух "Талібан", причому представник талібів підкреслив, що акція навмисно була здійснена в тій частині міста, де живе багато християн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-