Штати виділили ще $20 мільйонів на подолання кризи біженців у Європі

Штати виділили ще $20 мільйонів на подолання кризи біженців у Європі

Укрінформ
Американський уряд оголосив у понеділок про виділення додаткових $20 млн на програми міжнародних інституцій, спрямованих на подолання кризи біженців у Європі, передусім, на Балканах і в західній Туреччині.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, поширеному офісом речника Держдепу США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"США повідомляють про виділення $20 млн на підтримку зусиль Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ), Фонду народонаселення ООН (ЮНФПА) та Міжнародної федерації товариств Червоного Хреста/Червоного Півмісяця (МФЧК) для задоволення потреб у посиленні захисту, житлі та іншій життєво необхідній допомозі по всій Європі, в тому числі, в Греції, Західній Туреччині і на Балканах", - зазначається в документі.

При цьому уточнюється, що фінансування виділене в межах загальної гуманітарної допомоги США щодо реагування на кризу біженців і мігрантів, яка становила майже $44 млн з початку кризи в минулому році.

"Сьогоднішня заява включає виділення $17,5 млн для Регіонального плану реагування УВКБ на кризу біженців і мігрантів у Європі, $2 млн на запит МФЧК для Греції, і $500 тис. в рамках Плану першочергового реагування ЮНФПА для біженців і мігрантів-жінок у країнах Південно-Східної Європи.

Як зауважили в держдепі, виділене фінансування дозволить забезпечити необхідну допомогу для біженців і мігрантів, підтримати створення належних механізмів прийому та управління, посилити моніторинг захисту, надання допомоги органам реєстрації та ідентифікації новоприбулих, розширити можливості для проведення консультацій, посилити інформаційно-пропагандистську роботу з громадськістю, а також активізувати інформування громад щодо існуючих законних способів в'їхати в Європу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-