У Казахстані заборонили польоти Fokker 100

У Казахстані заборонили польоти Fokker 100

Укрінформ
Комітет цивільної авіації (КЦА) міністерства з інвестицій та розвитку Казахстану заборонив експлуатацію літаків Fokker 100 без технічного акту.

Про це пише ТАСС.

Наголошується, що це сталося після інциденту в неділю з повітряним судном місцевої авіакомпанії Bek Air, екіпаж якого змушений був садити літак при невипущеному передньому шасі.

Повідомляється, що в Казахстані літаки типу Fokker 100 експлуатуються тільки Bek Air. Парк авіакомпанії складається з восьми літаків даного типу, шість з яких експлуатуються в Казахстані.

"На адресу авіакомпанії направлені вказівки керівнику інженерно-авіаційної служби з організації разової технічної перевірки агрегатів і вузлів передньої і основних стійок шасі та системи збирання і випуску шасі. Відповідний технічний акт необхідно буде представити КЦА та Головному центру планування повітряного руху РГП "Казаеронавігація". Разом з тим, комітетом дано вказівку "Казаеронавігація" не випускати в польоти повітряні судна Fokker 100 без зазначеного технічного акту", - йдеться в розповсюдженій інформації.

Крім того, за фактом авіаційної події, інциденту з літаком Fokker 100 авіакомпанії Bek Air в аеропорту Астани 27 березня 2016 року, комітетом "було вжито профілактичних заходів щодо попередження подібних авіаційних пригод на даному типі, перед виконанням чергових польотів".

Нагадаємо,27 березня літак Fokker 100 казахстанської авіакомпанії Bek Air, що здійснював внутрішній рейс з Кизилорди (південь республіки) в Астану, здійснив аварійну посадку без переднього шасі. Під час посадки літак отримав "мінімальні пошкодження", ніхто із 116 пасажирів і 5 членів екіпажу не постраждав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-