Путін відроджує традиції сталінізму – заява українців Канади

Путін відроджує традиції сталінізму – заява українців Канади

Укрінформ
Конгрес українців Канади рішуче засуджує знущання російського суду над Надією Савченко.

Про це заявив президент Конгресу українців Канади Павло Грод, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Російська влада продовжує систематично порушувати міжнародне законодавство, права людини та навіть основи моральності. Цей фарс судового процесу та незаконне ув`язнення ряду українських громадян Росією є прикладом традицій сталінізму, які Путін впроваджує у Росії», - сказав Грод.

«Ці обвинувачення не мають жодних підстав, а захисту було відмовлено у представленні незаперечних доказів невинуватості підсудної. Навіть російський суд, де розглядалася справа, не має юрисдикції робити це. Суд та вирок в справі Савченко є повністю політично мотивованими», - зазначили у Конгресі.

Конгрес українців закликав Канаду та її союзників вимагати звільнення Росією усіх українських політичних в’язнів, посилити тиск на Росію, аби домогтися їхнього негайного звільнення та безпечного повернення до України, наголосили в організації. З цією метою КУК пропонує канадським законодавцям розширити санкції проти Росії.

Нагадаємо: у вівторок суд в Донецьку Ростовської області оголосив вирок у справі Надії Савченко, засудивши українську льотчицю до 22 років ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-