Духовний лідер Ірану назвав усіх кандидатів у президенти США ворожими

Духовний лідер Ірану назвав усіх кандидатів у президенти США ворожими

Укрінформ
Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї переконаний, що  Сполучені Штати продовжують ворожу політику стосовно країни і всі кандидати в президенти США ворожі до Ірану.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Кандидати на американське президентство успішно демонізували Іран у своїх промовах, а це ознака ворожості", - цитує Хаменеї інформагенція Reuters у неділю, 20 березня. 

Він також зазначив, що "великі корпорації, великі інституції та великі банки не наважуються мати з Іраном справу" через позицію Вашингтона.

Виступ Хаменеї був присвячений перському Новому року, з яким адміністрація американського президента Барака Обами офіційно привітала Іран. "Однією рукою вони надсилають нам новорічне привітання, а іншою - зберігають економічні санкції", - зазначив аятола. При цьому він іще раз наголосив на важливості ядерної угоди, підписаної минулого року, оскільки вона дозволяє Ірану возз'єднатися із глобальною економікою.

Нагадаємо, що санкції, яких США дотримуються щодо Ірану, стосуються лише окремих компаній та низки приватних осіб. Ці обмежувальні заходи пов'язані із тестовими запусками Іраном балістичних ракет. Відповідне рішення Вашингтон ухвалив на наступний день після зняття із країни санкцій, пов'язаних із ядерною програмою Тегерана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-