"Вічний президент" Назарбаєв заговорив про перерозподіл влади

Укрінформ
Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв не виключає можливості перерозподілу влади в республіці.

Про це він заявив журналістам після голосування на позачергових виборах в Мажиліс (нижня палата) парламенту країни, передає ТАСС.

"Перерозподіл влади має бути. Ми про це думаємо", - сказав Назарбаєв.

За його словами, в конституцію можуть бути внесені відповідні зміни. При цьому президент Казахстану зазначив, що "конституція країни прийнята на референдумі усім народом, і зміни її теж прийматиме народ". "Зміни повинні бути. Президентська система влади в Казахстані існує. Мова може йти про перерозподіл влади між гілками: президентом, парламентом і урядом, - пояснив він. - І коли це буде відбуватися, ми подивимося по обстановці в економіці, в світі, всередині країни. Якщо буде така воля народу, що треба буде переходити на іншу систему управління, ми будемо дуже серйозно над цим думати".

Відповідаючи на запитання, чи слід очікувати радикальних змін в уряді країни після виборів, Назарбаєв заявив, що нинішньому складу кабміну "треба дозволити довести справу до кінця". На думку глави держави, за результатами виборів 60% парламентаріїв зміняться і буде сформований новий професійний парламент.

Він також нагадав, що уряд зазнав суттєвих змін після президентських виборів минулого року. "Склад уряду був підібраний дуже грамотно", саме вони розробляли найважливіші реформи, зазначив президент. "В уряді люди освічені, молоді, які володіють мовами і професіонали своєї справи, нам треба дозволити довести до кінця те, що вони на себе взяли", - вважає він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-