У Казахстані почалися позачергові вибори

У Казахстані почалися позачергові вибори

Укрінформ
У Казахстані відкрилися виборчі дільниці для голосування на позачергових виборах в мажиліс (нижню палату) парламенту Казахстану і вибори депутатів масліхатів (місцевих представницьких органів влади)

Як повідомляє Tengrinews, ділянки в більшості регіонів країни відкрился о 07:00 за місцевим часом (03:00 у Києві). Завершиться голосування о 20:00 (відповідно, у Києві буде 17-та).

За місця в нижній палаті парламенту борються шість політичних партій: правляча "Нур Отан", демократична "Ак жол", Загальнонаціональна соціал-демократична партія, Комуністична народна партія Казахстану (КНПК), народно-демократична патріотична "Ауил" і партія "Бирлик".

В рамках кампанії буде обрано 107 депутатів нижньої палати, в тому числі 98 за партійними списками і ще дев'ять від асамблеї народу Казахстану.

Підготовку і проведення виборів здійснюють Центральна виборча комісія, 224 територіальні та 9 840 дільничних виборчих комісій, у тому числі 65 за кордоном.

Опівночі за місцевим часом (20:00 по Києву) буде оприлюднена попередня інформація про кількість тих, що проголосували і дані екзит-полів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-