Прем'єр-міністр Бельгії залишив саміт ЄС-Туреччина - через рейди

Прем'єр-міністр Бельгії залишив саміт ЄС-Туреччина - через рейди

Укрінформ
Через антитерористичні рейди у передмісті Брюсселя Моленбеку бельгійський прем'єр-міністр Чарльз Мішель покинув саміт ЄС-Туреччина.

Про це повідомляє ВВС

«Бельгійський прем'єр-міністр Чарльз Мішель був вимушений терміново покинути саміт ЄС-Туреччина в Брюсселі», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, в Бельгії був затриманий Салах Абдеслам, якого підозрюють у причетності до резонансних нападів у Парижі, в результаті яких загинули 30 осіб.

Факт затримання також підтвердив міністр юстиції Бельгії Коен Гінс.

Як повідомляє ВВС, відбитки пальців Абдеслама були знайдені в квартирі у Брюсселі під час рейдів у вівторок, тоді в ході операції в перестрілці був убитий можливий спільник Абдеслама Мохамед Белькаід, який відкрив вогонь і поранив чотирьох поліцейських.

За інформацією бельгійської прокуратури, Белькаід також розшукувався бельгійською та французькою поліцією за підозрою в причетності до терористичних актів у Парижі. 

35-річний громадянин Алжиру використовував псевдонім Самір Бузід і знаходився в списку розшукуваних під цим ім'ям з грудня 2015 року. Саме тоді слідству стало відомо, що Бузід перевів гроші з Брюсселя на банківський рахунок однієї з учасниць теракту в Парижі, убитої через п'ять днів після вибухів. 

26-річний французький громадянин Салах Абдеслам народився в Брюсселі і жив у Моленбеку до нападів 13 листопада минулого року. Вважається, що він повернувся в Бельгію одразу після терактів, в яких його брат Брахім підірвав себе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-