США не визнають автономію, проголошену курдами в Сирії

США не визнають автономію, проголошену курдами в Сирії

Укрінформ
У США заявляють, що не визнаватимуть самопроголошену зону, яку курдські партії оголосили федеративною системою у підконтрольному їм регіоні на півночі Сирії.

Про це під час брифінгу у Вашингтоні повідомив речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я ще раз повторюю, що ми не визнаємо самоуправні, автономні зони всередині Сирії. Ми прихильні єдиній та територіально цілісній Сирії», - сказав Кірбі.

Водночас, він наголосив на важливості політичних перемовин щодо переходу до інклюзивного уряду, який служитиме інтересам сирійців. «Який вигляд матиме цей уряд та як він функціонуватиме, нам поки невідомо. Ми хочемо, аби сирійці самі визначилися із цим – саме тому нинішні мирні перемовини настільки важливі, адже дозволять їм просунутися у пошуку рішення», - підсумував речник Держдепу.

Нагадаємо, що про намір створити автономну федеративну зону, до складу якої увійдуть три відбиті у ІДІЛ регіони на півночі Сирії, у четвер оголосили курдські, арабські та туркменські лідери з цього регіону. Сирійська опозиція та Туреччини виступили проти цих планів.

Представники курдських політичних груп із Сирії наразі виключені з мирних переговорів за посередництва ООН щодо завершення війни, які проходять у Женеві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-