Китай - проти санкцій щодо КНДР

Китай - проти санкцій щодо КНДР

Укрінформ
Китай висловив свою незгоду щодо односторонніх санкцій проти Північної Кореї, заявивши, що вони можуть посилити напруженість на півострові та зашкодити інтересам КНР.

Про це повідомляє Reuters

"По-перше, як я вже говорив багато разів, Китай завжди виступає проти запровадження будь-яких односторонніх санкцій. По-друге, за нинішньої ситуації на Корейському півострові, яка є складною і чутливою, ми виступаємо проти будь-яких кроків, які можуть посилити напруженість там у подальшому", - наголосив офіційний представник МЗС Лю Кан, відповідаючи на питання, чи Китай стурбований тим, що санкції можуть вплинути на "нормальні" ділові зв'язки між китайськими банками і банками Північної Кореї.

За його словами, Китай неодноразово підкреслював, що будь-які так звані односторонні санкції не повинні впливати, або шкодити інтересам КНР.

Китай є єдиним головним союзником Північної Кореї, проте він не схвалює ядерну програму КНДР.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Барак Обама у середу затвердив новий пакет санкцій проти Північної Кореї у зв'язку з проведеними нею випробуваннями ядерної зброї та несанкціонованим запуском балістичних ракет.

Фото: ru.depositphotos.com, автор: dabоost

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-