Японський журналіст знайшовся в полоні ісламістів у Сирії

Японський журналіст знайшовся в полоні ісламістів у Сирії

Відео
Укрінформ
У мережі з'явилося відеозвернення японського журналіста-фрілансера Дзюмпея Ясуди, ймовірно захопленого в Сирії терористичним угрупуванням "Фронт ан-Нусра", пов'язаним із "Аль-Каїдою".

Ролик виклали в Фейсбуці і Твітері, повідомляє The Japan Times.

"Я люблю вас, дружина, батько, мама і брат. Я весь час думаю про вас. Хочеться вас обійняти. Хочеться з вами поговорити, але я не можу більше цього зробити", - заявив журналіст.

Він додав, що йому дозволили сказати все, що захочеться.

"Сьогодні мій день народження, 16 березня", - цитує слова журналіста Reuters.

Уряд Японії підтвердив справжність відеозвернення Ясуди. "Ми думаємо, що це він (Дзюмпей Ясуда - ред.)", - заявив на прес-конференції генеральний секретар японського кабінету міністрів Есихіде Суга. Він зазначив, що "жодних вимог викупу поки не висувалося".

Крім того, повідомляється, що прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе провів зустріч з міністром закордонних справ країни Фуміо Кисидою і розпорядився "зібрати всю необхідну інформацію" про зниклого в Сирії журналіста.

У грудні 2015 року неурядова організація "Репортери без кордонів" розповсюдила інформацію про Ясуду, який, як стверджувалося, утримується в полоні у Сирії. Однак через кілька днів організація відкликала своє повідомлення, засумнівавшись у його достовірності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-