Болгарія надасть Туреччині більше 5 млн. євро для допомоги біженцям

Болгарія надасть Туреччині більше 5 млн. євро для допомоги біженцям

Укрінформ
Уряд Болгарії впродовж наступних трьох років (до 2019 року) надасть Туреччині фінансову допомогу у розмірі понад 5 мільйонів євро, призначених для надання допомоги біженцям.

Про це повідомив прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Щоб уникнути всіляких спекуляцій, необхідно зробити одне уточнення. Кошти, які будуть надані в рамках розробленого Єврокомісією механізму допомоги Туреччині, будуть спрямовані не турецькій державі, а в табори для біженців для придбання продовольства і медикаментів. Частина коштів буде спрямована на організацію освітнього процесу серед мігрантів», - зазначив Борисов.

Він підкреслив, що за останні кілька місяців в таборах для біженців зареєстровано вже понад 60 тисяч новонароджених, які потребують кваліфікованої медичної допомоги.

За словами болгарського прем'єра, документ про надання відповідної фінансової допомоги буде направлений до Народних зборів (парламенту) для подальшої ратифікації.

Як повідомляв Укрінформ, 7 березня за результатами спеціального саміту ЄС-Туреччина турецький прем'єр Давутоглу заявив, що громадяни його країни отримають безвізовий режим вже в червні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-