Пентагон заявляє, що Росія вивела з Сирії не більше десятка літаків

Пентагон заявляє, що Росія вивела з Сирії не більше десятка літаків

Укрінформ
Американська сторона продовжує спостерігати за активністю російських сил на території Сирії та констатує лиш незначне виведення бойових одиниць російської авіації через кілька днів після заяви Путіна про згортання основної частини місії.

Про це повідомив у середу під час брифінгу офіційний представник групи американських військ у коаліції полковник Стів Уоррен, передає власний кореспондент Укрінформу. 

"Ми спостерігали вивід відносно невеликої кількості російської авіації", - зазначив Уоррен. 

Він уточнив, що йдеться про приблизно 8-10 літаків. Крім того, за його словами, відбувається підготовка до виводу невеликих наземних підрозділів.

Водночас представник Пентагону зауважив, що впродовж останньої доби спостерігалися польоти російської авіації, втім без нанесення ударів по цілях.

Представник США також зауважив, що впродовж останніх днів вони спостерігали "помітне скорочення бойової активності" урядових сил Асада проти помірної опозиції, які раніше підтримувалися російською авіацією.

"Сили режиму перебувають у процесі наступу на ІДІЛ у місті Пальміра і навколо нього. Російські сили продовжують здійснювати підтримку цієї операції", - констатував Уоррен.

Фото: mil.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-