Меркель манить Туреччину

Меркель манить Туреччину "близьким безвізовим режимом"

Укрінформ
Питання членства Туреччини в Європейському Союзі наразі не актуальне, вважає канцлер ФРН Ангела Меркель.

Про це вона заявила, виступаючи в четвер у бундестазі перед від'їздом на саміт ЄС, який повинен відбутися в четвер у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Наразі членство Туреччини в ЄС не стоїть на порядку денному", - заявила глава німецького уряду.  

Вона нагадала про такі невирішені питання, як Кіпр, курдська проблема, а також «питання юстиції і прав», свободи преси, щодо яких сторонам украй потрібний серйозний діалог. «Ми не підемо проти своїх принципів» у переговорах з Анкарою, запевнила Меркель. За її словами, у діалозі з Туреччиною, яка «впродовж багатьох років є кандидатом на членство в ЄС», треба відкрити новий розділ.

Набагато чіткішим виглядає питання надання Туреччині безвізового режиму, рішення якого варто «прискорити», але заздалегідь «потрібно ще багато вирішити, аби всі умови було виконано». 

Меркель не приховує, що «все пов'язано» і що такий крок є частиною угоди з Туреччиною в обмін на її згоду приймати назад усіх біженців, які нелегально прибули до Європи із Туреччини. 

Настав «вирішальний момент у співпраці з Туреччиною»,  заявила Меркель. У минулому вона не раз називала Туреччину «ключовою країною» при вирішенні кризи біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-