На самих біженцях у

На самих біженцях у "безвіз" не в'їдеш - євродипломат про Туреччину

Укрінформ
У Євросоюзі не вбачають для Туреччини послаблень та винятків на шляху до скасування візового режиму в обмін на прийняття біженців.

Про це власному кореспондентові Укрінформу у Брюсселі заявив високопоставлений дипломат з ЄС, близький до переговорного процесу з Анкарою.

«Ми переконані, що для візової лібералізації для Туреччини мають бути виконані усі 72 критерії, визначені у відповідному плані дій», - наголосив співрозмовник агентства, коментуючи деякі повідомлення, що Туреччині нададуть безвізовий режим уже у червні в обмін на домовленості щодо прийняття країною на своїй території сирійських біженців.

Питання подолання кризи біженців лідери ЄС розглянуть на засіданні Європейської ради 17-18 березня у Брюсселі. На саміт також запрошений прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу. ЄС сподівається досягти остаточної домовленості з Анкарою щодо співпраці у цій сфері. Водночас на сьогодні переговори ще тривають, адже існують розбіжності щодо запропонованого плану дій із протидії кризі біженців, як поміж країнами-членами, так і з позиції Туреччини.

Як повідомляв Укрінформ, 7 березня за результатами спеціального саміту ЄС-Туреччина турецький прем’єр Давутоглу заявив, що громадяни країни отримають безвізовий режим уже у червні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-